Hva er organhøsting

Økende bevis forteller en grusom historie om mord og lemlestelse i Kina. Vitner og kinesiske leger avslører at titusener Falun Gong-utøvere blir drept for deres organer, for så å bli solgt og transplantert for enorm profitt.

«Etter flere måneder med undersøkelser, inkludert hemmelige intervjuer i tolv provinser i Kina, kom vi dessverre til den konklusjonen at disse anklagene er sanne.» sa tidligere parlamentsmedlem og statssekretær David Kilgour.

Nyrer, lever, og hjerter blir solgt på bestilling til pasienter som kan betale godt for seg. Det vil si at det tas vevsprøver av samvittighetsfanger. Deretter blir de drept for sine organer når en matchende mottaker er funnet.

Hvem gjør dette?

Gjerningsmennene er tjenestemenn i Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) i samarbeid med kirurger, fengselsmyndigheter og militære tjenestemenn.
Ofrene holdes i konsentrasjonsleirer før disseksjon, og rester av kroppen blir straks kremert.

Historien er nesten for grusom til å være sann. Dette ble først avslørt i mars 2006 da en kvinne uttalte at så mange som 4000 Falun Gong-utøvere hadde blitt drept for sine organer på sykehuset hvor hun jobbet.

Hun fortalte også at hennes ektemann, en lege ved samme sykehus utenfor den nordøstlige byen Shenyang, hadde avslørt for henne at han hadde fjernet hornhinner fra 2000 levende Falun Gong-utøvere.

En uke senere bekreftet en kinesisk militærlege ikke bare kvinnens utsagn, men påsto at slike grusomheter fant sted ved 36 forskjellige konsentrasjonsleirer i landet. Han fortalte at han også hadde vært vitne til at store antall Falun Gong-utøvere ble transportert over hele landet i godstog om natten.